Според съпредседателя на Демократична България и зам.-председател на парламента Атанас Атанасов

...
Според съпредседателя на Демократична България и зам.-председател на парламента Атанас Атанасов
Коментари Харесай

Атанас Атанасов изрази резерви към главния секретар на МВР

Според съпредседателя на " Демократична България " и зам.-председател на парламента Атанас Атанасов служебният вътрешен министър Бойко Рашков работи добре. Атанасов обаче има запаси спрямо главния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.  " Бойко Рашков си прави работата. Той е експерт, правист с дълъг опит в региона на следствието. Но дали този основен секретар, който беше назначен бързо и тихомълком, би трябвало да остане на тази позиция ", запита в ефира на БНТ съпредседателят на Демократична България.

По думите на Атанасов сектор " Сигурност " има потребност от " избрани салда ": " Назначените от служебното държавно управление в нея ще останат или най-малко някои от тях. Затова в Народното събрание би трябвало да има хора, които през парламентарния надзор да изискат съществени промени и надзор да не се злоупотребява с властта в бранша. "

Сигурен съм, че преди Коледа България ще има ново постоянно държавно управление, посочи заместник-председателят на Народното събрание. " Докато всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано. Беше обсъждан с нас вид за ротационния принцип за председателското място на Народното събрание и първи ръководител да бъде госпожа Корнелия Нинова ", добави той. И подчертава, че въпреки всичко предложенията се вършат от най-голямата политическа мощ, в тази ситуация " Продължаваме промяната ".

По думите му 90% от деятелите на ДСБ са за поддръжка на държавно управление с мандата на " Продължаваме промяната ". И добави, че с другия съпредседател на Демократична България - Христо Иванов, ще останат в Народното събрание, където има потребност да се работи за възобновяване на престижа на парламентаризма: " Нека изпратим в държавното управление потвърдени специалисти в своите области и да засилим съществено парламентарния надзор върху активността на изпълнителната власт. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР